Κυριακή 26 Αυγούστου 2007

ΕΙΣ - ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Έχετε σκεφθεί ποτέ ποια είναι η διαφορά στα μηνύματα τού
«ΜΑΡΚΕΤΙΝ» από της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

Ο πρώτος όρος στοχεύει στον εντυπωσιασμό, ανεξαρτήτως αν σας ενδιαφέρει αυτό που έχει να πει, αρκεί να δημιουργήσει κίνητρο (καθοδήγηση) συμπεριφοράς. Ο δεύτερος προϋποθέτει ότι το μήνυμα του σας ενδιαφέρει και αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ να κινηθείτε στην κατεύθυνση που προτείνει. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα σήμερα και δυστυχώς στην χειρότερη εξέλιξη του:
Η καθοδήγηση της δράσης του λαού από τα μηνύματα κάθε είδους μάρκετιν έχει γίνει ανάγκη. O λαός δεν έχει σκοπό, δεν ξέρει πώς θέλει να ζήσει, με αποτέλεσμα η βούληση του ΚΑΘΕΝΑ να αδρανήσει και να επαφίεται στην κατανάλωση των έτοιμων συνταγών στιγμιαίων ηδονών [υλικών-θυμικών-νοητικών]. Συνέπεια αυτών είναι η επερχόμενη εξάντληση, η οποία ΜΑΣ κάνει να ξεχνάμε τη σπουδαιότερη ανάγκη: Να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να τον καλλιεργήσουμε όπως ΕΜΕΙΣ αποφασίσουμε, χωρίς τους φόβους που μας έχουν γεμίσει για το μετά…
Εύλογα στο νου σας θα έλθει ως απορία η σκέψη αν η προηγούμενη παράγραφο έχει καμία σχέση με την Πολιτική. Με την πολιτική λοιπόν, που εξοικειωθήκατε ΟΧΙ. Με τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας που πραγματευόμαστε ΝΑΙ.

Διότι:
i} Η Χριστιανική πρόταση δεν σας δίνει νόημα, σας κάνει να βρείτε το δικό σας και να το ζήσετε συλλογικά.
ii} Ο Λαός χρειάζεται αφύπνιση μέσω της πίστης στις δυνάμεις του, ώστε να κατανοήσει ότι δεν χρειάζεται εξουσιαστές, μα εμπνευσμένους οδοδείκτες στα κοινά.
iii} Η Αριστερά ξεκίνησε με τη διαφώτιση της θεμελιώδους ανάγκης του ανθρώπου να συμ-μετέχει, δηλαδή να (επι)κοινωνεί με άλλα πρόσωπα και όχι άτομα-αριθμούς.

Αν διακρίνεται κάτι «ζωντανό» σε αυτήν την τριάδα Αρχών – Αξιών σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα για μεταξύ μας Αληθινή Επικοινωνία. Ας αρχίσουμε λοιπόν, με την αναζήτηση μιας νέας συγκρότησης στις σχέσεις μας. Αποτελεί επιλογή μας το ΟΧΙ στην αποδόμηση των καιρών. Αποφασίζουμε να αναδομήσουμε το μέλλον μας ως κοινό! Τέλος, οφείλουμε να εξηγήσουμε σε όλους όσους θεώρησαν την υπόθεση της Αριστεράς (κυρίως στην Ελλάδα) ως μια αντίδραση σε ό,τι υπάρχει, ότι βούληση μας είναι -και αυτό σημαίνει Αριστερά- η δράση!

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2007
D. C.